Selvbetjening - Ændring af adgangskode

Din indgang til selvbetjening på Zealand er via UMS, som kan findes på adressen http://ums.zealand.dk.

Log på Selvbetjeningen

Når du er kommet ind på siden, kan du logge ind ved at skrive dit brugernavn og adgangskode. Som studerende er dit brugernavn identisk med dit UNI-login og bliver desuden brugt til Office 365. . Det udleverede brugernavn og adgangskode skal ligeledes bruges til det trådløse netværk (læs mere om trådløst netværk her).

Ændre eller tilføje dit mobilnummer

Når du er logget på UMS, skal du klikke på menupunktet ”Mobilnummer” og registrere dit mobilnummer.

Når du har registreret dit mobilnummer i UMS, kan du efterfølgende nulstille din adgangskode ved at sende en SMS indeholdende ordet ”Kodeord” til nummeret
50 76 27 10. Du modtager inden for nogle minutter en SMS med dit brugernavn samt ny adgangskode.

Såfremt du skifter mobilnummer, så husk at opdatere UMS med dit nye mobilnummer.

Ændring af adgangskode

Du kan ligeledes skifte den udleverede adgangskode. Kravene til den nye adgangskode er, at det ikke er én af de sidste 5 adgangskode du har anvendt samt at der er minimum 9 karakterer i koden, heraf mindst ét tal samt ét stort bogstav:

• Hvis du er logget på UMS, så klik på menupunktet ”Skift dit kodeord” og indtast en ny adgangskode.
  • Hvis du ikke er logget på UMS, så tryk på ”skift dit kodeord” på startsiden. Du skal her indtaste dit brugernavn, gamle adgangskode samt ny adgangskode.

Når du skifter din adgangskode via UMS, så bliver denne kode samtidigt skiftet til dit UNI-login samt Office 365 login. Der er op til 15 minutters forsinkelse på Unilogin.

HUSK! Du skal ændre din kode alle steder du har sat den til at huske koden.

OBS!

Du skal som minimum skifte din adgangskode hver 3 måned. Hvis dette ikke gøres bliver din konto låst, og du kan ikke logge på netværket. For at bruge din konto igen, skal du have nulstillet din adgangskode, enten via SMS eller kontakte din underviser, studiesekretærerne eller IT.